Hemelvaartconcerten

-van Bach tot Pärt-

Sinds 2011 treedt het Parnassus Ensemble jaarlijks op of omstreeks Hemelvaartsdag in Zutphen en Hengelo op samen met het koor Consensus Vocalis o.l.v. dirigent Klaas Stok met een vooral op werken van J.S. Bach gebaseerd programma.

Dirigent Klaas Stok is artistiek leider en vaste dirigent van Consensus Vocalis. Verder dirigeert hij het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroepkoor en vele andere koren en ensembles. Klaas Stok is hoofdvakdocent koordirectie aan het ArtEZ-concervatorium te Zwolle. Naast een privé-lespraktijk orgel en koordirectie is hij vaste bespeler van het beroemde Baderorgel in de Walburgiskerk te Zutphen. Zijn CD met werken van Bach, uitgevoerd op dit orgel, kreeg lovende kritieken in de pers.
Consensus Vocalis is in het midden van de jaren ‘80 ontstaan door samenvoeging van verschillende koren in de regio om uitvoeringen van de Matthäus Passion en andere grote werken van Bach mogelijk te maken. Het heeft zich ontwikkeld tot een professioneel koor, dat o.a. medewerking verleend aan producties van de Nederlandse Reisopera en geregeld samenwerkt met het Metropole Orkest.